Popronde heeft programma eerste drie speelsteden rond

woensdag 10 augustus 2016 - 08:57

De Popronde heeft het programma van de eerste drie speelsteden bekendgemaakt: de Poprondes in Nijmegen, Apeldoorn en Zwolle waarmee het seizoen op respectievelijk donderdag 15, vrijdag 16 en zaterdag 17 september wordt afgetrapt.

In thuisstad Nijmegen wordt met ruim 100 optredens meteen de grootste Popronde ooit gerealiseerd. Het rondreizende festival doet dit najaar 40 steden aan, waar een selectie van 138 acts optreedt. De optredens zijn gratis toegankelijk en vinden verspreid over de steden plaats. Zo zijn de ruim 100 optredens in Nijmegen uitgesmeerd over 45 locaties.

Popronde Nijmegen
De start is traditioneel op de derde donderdag van september in Nijmegen. Daar begint de Popronde al om 12.30 met Avi On Fire in het Cultuurcafé, de eerste van negen Popronde Previews. 's Avonds zijn er vanaf 21.00 ook vijf Popronde Sessies in de Sint-Nicolaaskapel in het Valkhofpark. Om 20.00 wordt de Popronde officieel geopend in Museum het Valkhof met een optreden van The Fire Harvest en Popronde Nijmegen sluit af met een Afterparty met 45ACIDBABIES, Thijs Boontjes Dans- en Showorkest en Rilan in Poppodium Doornroosje aan het Stationsplein.

Het hele programma.

Popronde Apeldoorn
De Popronde blijft vrijdag 16 septemeber in Gelderland. In Apeldoorn begint de Popronde om 20.00 uur met een optreden van 45ACIDBABIES in Klein Berlijn. De 32 optredens zijn verdeeld over 15 locaties en de Popronde sluit af met Afterparty met The Badger and The Bass in Rockcafé Ozzy vanaf 01.00.

Het hele programma.

Popronde Zwolle
Op zaterdag 17 september doet de Popronde Zwolle aan en begint het om 16.00 met een Popronde Preview van Grote Prijs van Nederland-winnaar Blupaint in Maling. Het reguliere programma begint ook om 16.00 met Potman Jr. Er zijn 29 optredens op 17 locaties. De Afterparty is met Cookachoo in De Bommel vanaf 01.00.

Het hele programma.