Bart Smit-formule blijft bestaan in België

donderdag 29 juni 2017 - 12:19

Het ombouwen van de Belgische Bart Smit-winkels naar Intertoys is door Blokker Holding geschrapt. Het bedrijf laat de keuze over aan de toekomstige koper van het speelgoedconcern.

In 2016 maakte Blokker Holding bekend dat alle filialen van Bart Smit en Toys XL werden omgebouwd tot Intertoys-winkels. In Nederland zijn er inmiddels nog veertien Bart Smit-vestigingen over. Dat komt door een aantal franchisenemers van Intertoys die verzetten zich tegen de naamsverandering. 

In april werd de Belgische operatie hiervoor gestopt. Er was meer tijd nodig om Belgen bekend te maken met het daar nog relatief onbekende merk Intertoys.

Tegenover Het Financieele Dagblad meldt Blokker Holding nu dat de ombouw in België definitief van de baan is. Het bedrijf wil de mogelijke kopers van de speelgoedketens de kans geven om zelf te beslissen wat ze met de winkels doen. In België zijn nog 48 Bart Smit-winkels.

Vorige maand werd bekend dat Blokker Holding verschillende onderdelen in de verkoop zet, waaronder Intertoys en Bart Smit.