Bol.com start pilot met servicepunten in AH-winkels

dinsdag 04 juli 2017 - 10:00

Bol.com heeft in drie Albert Heijnwinkels in Nederland een servicepunt geplaatst. De bestaande bol.com afhaalpunten bij deze winkels worden uitgebreid met een aparte bol.com servicebalie.

In Amsterdam, Den Haag en Hoofddorp kunnen klanten deze zomer terecht met vragen en voor extra services. Klanten van bol.com kunnen naast het ophalen van pakketjes en retourneren nu ook bestelde artikelen direct uitpakken en testen, meteen betalen tijdens het afhalen (vanaf 17 juli) en retourneren zonder artikelen eerst vooraf online aan te melden.

Wanneer klanten van bol.com enthousiast zijn over de servicepunten, wordt een vast format ontwikkeld zodat ruim 7,5 miljoen klanten in de toekomst toegang krijgen tot een servicepunt in Nederland en België.

Bol.com werd in 2012 voor een bedrag van 350 miljoen euro overgenomen van de investeringsmaatschappijen Cyrte Investments en NPM Capital. Sinds 2013 kunnen klanten terecht bij de ruim negenhonderd bol.com afhaalpunten in Albert Heijn in Nederland en België.