Ter Braak begint winkel met tweedehands babyspullen

vrijdag 14 juli 2017 - 12:49

Arthur ter Braak wordt weer retailer. Iets meer dan een jaar na zijn afscheid van de entertainmentindustrie kondigt de voormalige FAME-eigenaar aan half augustus een winkel met tweedehands babyspullen in Spijkenisse te gaan openen.

De winkel Mama moet een ‘hippe’ uitstraling hebben, zegt Ter Braak in RetailTrends. “Het wordt een hippe winkel van ruim zevenhonderd vierkante meter, waar ieder weekend iets te beleven is. Dat deden we bij FAME al jaren voordat het een hot item in de retail werd en dat gaan we nu weer doen.”  

Spullen kunnen worden aangeboden via de website Mamaruimtop.nl en de aanbieder krijgt een omzetaandeel van 40 procent. De babyspullen worden voordat ze in de winkel worden aangeboden eerst gereinigd en indien nodig gerestaureerd.

Als het concept er staat, wil Ter Braak na een paar jaar uitbreiden. “Ik zie voor me dat we Mama op termijn in bijvoorbeeld vijf grote steden openen. Als je een concept eenmaal hebt uitgevonden, wil je het uitrollen ook.”

Ter Braak stopte vorig jaar in juni bij FAME, de entertainmentwinkel waar hij veertien jaar lang werkzaam was. In zijn afscheidsinterview liet hij al weten niet terug te keren in de entertainmentindustrie.