Blokker Holding verkoopt Intertoys aan Alteri Investors

donderdag 12 oktober 2017 - 11:06

Intertoys verandert van eigenaar. De speelgoedketen wordt door de Blokker Holding van de hand gedaan en is verkocht aan de Britse investeringsmaatschappij Alteri Investors.

De overname moet nog wel worden goedgekeurd door de relevante mededingingsautoriteiten. Blokker Holding en Alteri verwachten de transactie voor eind november af te ronden. Over de overeenkomst zijn geen verdere details bekendgemaakt.

Intertoys staat sinds mei in de etalages. De Blokker Holding maakte vijf maanden geleden bekend zich te gaan richten op de Blokkerwinkels in Nederland en België, en ging op zoek naar kopers voor de winkelformules Xenos, Leen Bakker, Intertoys, Maxi Toys en Big Bazar. Leen Bakker werd in juli aan Gilde Equity Management verkocht.

De speelgoedtak van de Blokker Holding werd in juni 2016 al afgeslankt. Het moederbedrijf maakte toen bekend dat Bart Smit en Toys XL ophielden te bestaan en dat die winkels zouden worden omgebouwd naar Intertoys-winkels. De ombouwoperatie is op dertien winkels in Nederland en de Bart Smit-winkels België na voltooid. De Toys XL-winkels worden voor het eind van het jaar omgebouwd naar Intertoys.

Intertoys zal voordat het hoogseizoen begint verschillende innovatieve omnichannelproposities implementeren en verbeteringen doorvoeren aan de onlineplatforms. Intertoys heeft ruim 4.000 medewerkers en heeft onlangs een aantal proefwinkels in Nederland geopend.