EB Live november: KNIP Cashless Events, Le Guess Who? en Breepark

woensdag 08 november 2017 - 11:28

De nieuwe editie van EB Live verschijnt deze week. Hierin is er aandacht voor KNIP Cashless Events, de evenementenhal Breepark in Breda en de festivals Le Guess Who? en Helldorado. Ook bevat het nummer een uitgebreide Ticketingspecial.

In het novembernummer van EB Live, dat deze week verschijnt, is er onder meer aandacht voor:

KNIP Cashless Events
In september vierde Le Credit Sportif zijn tienjarig jubileum. Het bedrijf is het afgelopen decennium uitgegroeid tot dé specialist op het gebied van mobiele kassasystemen in Nederland. Met de oprichting van de labels Counterpay, Credit Sportif XL en KNIP Cashless Events zette het bedrijf verdere stappen. Mede-eigenaar Pieter de Jong vertelt hoe het bedrijf de festivalmarkt wist te veroveren.

Le Guess Who?
In een tijd waarin meerdaagse festivals strijden om de geijkte publiekstrekkers trekt het Utrechtse festival Le Guess Who? zijn eigen plan. En dat werkt: het vierdaagse festival voor avontuurlijke muziek wordt elk jaar populairder.

Headhunterz
Headhunterz is het alias van hardstyle-dj Willem Rebergen, die in 2014 de switch naar EDM maakt. In 2017 hervindt hij zijn oude liefde. Terugblikkend op het EDM-avontuur én het jaar waarin hij terugkeerde naar de hardstyle, overheerst bij hem een gevoel van persoonlijke én zakelijke overwinning. “Het is een mooi hoofdstuk in mijn carrière geworden.”

I Love My Ears
Wie in de entertainmentindustrie werkt, werkt met geluid. Om ervoor te zorgen dat publiek én personeel op een veilige wijze van muziek kunnen genieten, werd in 2014 de campagne I Love My Ears gelanceerd. Het succes van de campagne zorgt nu voor een uitbreiding naar andere sectoren.

Breepark
Aan de rand van Breda is sinds 2015 Breepark te vinden. Niet zomaar een kale, lege zaal met mogelijkheden, maar een heus vrijetijdsgebied waar horeca, entertainment, sport en natuur samenkomen. Commercieel directeur Anneke Stins: “Wij zullen de komende jaren laten zien wat we kunnen, en gaan eigen producties niet uit de weg.”

Willem Twee
Willem Twee bestaat dertig jaar. En het poppodium in Den Bosch, dat sinds de fusie begin dit jaar fungeert als multidisciplinair kunstencentrum, heeft nieuwe ambities.

Echo Base Charity Con
Sinds twee jaar heeft de Nederlandse eventmarkt er met de Comic Cons een relatief nieuwe telg bij. Deze groot opgezette beurzen waarbij fans (tegen betaling) op de foto kunnen met filmhelden en merchandise kunnen aanschaffen, trekken duizenden bezoekers per dag. Stichting Echo Base zet op 16 december een volgende stap met een specifiek op Star Wars gerichte Echo Base Charity Con.

The Great Escape
Ons land is volgend jaar de ‘lead international partner’ van het Britse festival The Great Escape. De speciale band met het festival dateert uit het prille begin: sinds de eerste editie in 2006 zijn er Nederlandse acts te zien op het event in Brighton East Sussex.

Dutch Live Entertainment Production Awards
Wat een kleine drie jaar geleden begon als een bescheiden feestje voor alle mensen achter de schermen van live events is uitgegroeid tot een event van formaat. De voorbereidingen voor de 2018-editie van de Dutch Live Entertainment Production Awards zijn inmiddels in volle gang.

Helldorado
Rockbands, messenwerpers, strippers en een spookhuis op één festival? Op zaterdag 18 november vindt in het Eindhovense Klokgebouw de eerste editie plaats van Helldorado – The Incredible Rock & Roll Freakshow. Wat staat bezoekers te wachten en wat verwacht de organisator ervan? “We zullen zien of ik hiermee wegkom.”

En verder:
Thema: festivals en milieu
Special: Ticketing
Column Hans Bousie