Winkeliers Intertoys ondervinden concurrentie van externe verkopers

vrijdag 24 november 2017 - 13:23

Franchisenemers van Intertoys willen niet meer dat externe verkopers lagere prijzen aanbieden op de onlineshop voor producten die Intertoys zelf in het assortiment heeft. Dat staat in een brief van de franchisevereniging naar het holdingbedrijf.

De afwijkende prijsstelling zou strijdig zijn met de franchiseovereenkomst, staat in de brief, die in handen is van Het Financieele Dagblad. De franchisenemers claimen dat klanten klagen over te dure producten in de winkel, omdat ze online goedkoper worden aangeboden. Daardoor zou Intertoys een duur imago kunnen krijgen bij klanten.

De franchisenemers zeggen niet tegen externe verkopers op de onlinewinkel te zijn, maar dan moeten die producten niet verkrijgbaar of uitverkocht zijn bij Intertoys. De holding laat in een reactie aan Het Financieele Dagblad de kwestie serieus te nemen. De webshop van Intertoys werd vorig maand opengesteld voor externe aanbieders.

Intertoys werd in oktober door de Blokker Holding van de hand gedaan en verkocht aan de Britse investeringsmaatschappij Alteri Investors.