Gouden Film voor Sinterklaas & Het Gouden Hoefijzer

donderdag 30 november 2017 - 15:44

Familiefilm Sinterklaas & Het Gouden Hoefijzer heeft de Gouden Film status behaald. Meer dan 100.000 bezoekers hebben de film, sinds de release op 12 oktober, in de bioscoop gezien.

De Gouden Film wordt uitgereikt door het Nederlands Filmfonds en het Nederlands Film Festival. Sinterklaas & Het Gouden Hoefijzer is de veertiende film die dit jaar de Gouden Film status behaalt.

Sinterklaas & Het Gouden Hoefijzer is geregisseerd door Aram van de Rest. Het scenario is in handen van Gerben Hetebrij en Sander de Regt. Rollen zijn voor Wilbert Gieske, Anna-Sophie Kummer, Mike Weerts, Melody Klaver, Vincent Visser, Beryl van Praag, Anouk de Pater, Joke Bruijs, Andy Peelman, Job Bovelander, Gerard Cox, Walter De Donder, Jaak Van Assche en Wendy Brouwer.

De film is geproduceerd door Tom de Mol Productions (The Hitman's Bodyguard, 100% Coco, Renesse, Brasserie Valentijn) en is tot stand gekomen met een bijdrage van het Nederlands Filmfonds. Sinterklaas & Het Gouden Hoefijzer wordt gedistribueerd door Dutch FilmWorks en is te zien in 143 bioscopen.

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht.