Alteri Investors officieel eigenaar van Intertoys

maandag 04 december 2017 - 11:41

De verkoop van Intertoys door Blokker Holding aan investeringsmaatschappij Alteri Investors is afgerond. Hiermee is laatstgenoemde eigenaar van alle Intertoys-, Bart Smit- en Toys XL-winkels.

Moederbedrijf Blokker Holding laat op zijn website weten dat de verkoop van Intertoys is afgerond. "Aan de noodzakelijke goedkeuringen op het gebied van mededinging is voldaan en advisering door de ondernemingsraden heeft plaatsgevonden." Midden oktober werd bekend dat het Britse bedrijf Alteri Investors Intertoys wilde kopen.

De nieuwe eigenaar zal zijn kennis en kapitaal inzetten om Intertoys, inclusief alle winkels van Bart Smit en Toys XL (circa 500 winkels inclusief ruim 100 franchisewinkels in Nederland, België, Duitsland en Luxemburg), verder om te vormen tot een op de klant gericht omnichannel retailbedrijf. Alle 4000 personeelsleden verhuizen binnen de overname mee.

Het bedrag dat de investeringsmaatschappij heeft betaald blijft onbekend. De verkoop is onderdeel van een reorganisatie bij Blokker.