YouTube niet meer beschikbaar op Amazon-producten

woensdag 06 december 2017 - 14:37

De ruzie tussen Google en Amazon is geescaleerd. Amazon weert Google-hardware uit zijn webwinkel, waarop Google toegang tot YouTube geblokeerd voor twee Amazon hardwareproducten.

Afgelopen maand besloot Amazon onder andere Chromecast niet meer te verkopen in zijn webwinkel. Ook is de streamingdienst Prime Video niet beschikbaar voor Google Cast-gebruikers. Als reactie heeft Google besloten om YouTube te blokkeren voor Fire TV en Echo Show. In september was er al een blokkade, maar die werd teruggedraaid.

In een verklaring verduidelijkt Google de situatie. ‘Amazon verkoopt geen Googleproducten als Chromecast en Google Home, maakt zijn Prime Video niet beschikbaar voor gebruikers van Google Cast en stopte vorige maand met de verkoop van sommige nieuwe producten (van ons zusterbedrijf) Nest. Wegens het ontbreken van deze wederkerigheid, ondersteunen we niet langer YouTube op Echo Show en Fire TV. We hopen dat we snel tot een overeenkomst kunnen komen om deze problemen op te lossen.’

In een reactie van Amazon zegt het bedrijf dat Google een ‘teleurstellend precedent’ schept. Het bedrijf hoopt echter ook dat de ruzie snel opgelost gaat worden. Tevens wijst het gebruikers op de mogelijkheid om YouTube te gebruiken via de browser.