Buma Awards op 5 maart uitgereikt in Theater Amsterdam

vrijdag 22 december 2017 - 11:49

Op maandagavond 5 maart komen Nederlandse componisten, tekstschrijvers en muziekuitgevers weer samen voor de uitreiking van de Buma Awards. Tijdens de jaarlijkse gala-avond, die komend jaar voor het eerst plaatsvindt in Theater Amsterdam, worden de succesvolste mensen achter de hits van het afgelopen jaar onderscheiden.

Daarnaast worden een Buma Gouden Harp, de Buma Filmmuziek Award, de Lennaert Nijgh Prijs en een Lifetime Achievement Award uitgereikt. Erik de Zwart is deze vijfde editie van het Buma Awards gala wederom gastheer.

Frank Helmink, Directeur Buma Cultuur: “Voor Buma is dit niet alleen het jaarlijkse moment om de grote successen van Nederlandse muziek te vieren, het is ook het moment om aan iedereen te laten zien wie de mensen zijn die de muziek schrijven waar we allemaal van genieten. Dit zijn lang niet altijd dezelfde mensen die op het podium staan!”

De Buma Awards Nationaal en Internationaal zijn voor de componisten en tekstschrijvers van de meest gedraaide en bestverkochte singles in 2017. Tevens worden prijzen uitgereikt in de categorieën Vormgeving Radio, Vormgeving TV, Reclamemuziek en de Buma Classical Award. Daarnaast eert Buma de muziek geschreven voor de meest succesvolle Nederlandse film en bepaalt een deskundige jury de winnaar van de Lennaert Nijgh Prijs voor de beste tekstdichter.

Tenslotte worden twee overkoepelende prijzen uitgereikt: de Lifetime Achievement Award voor een componist die uitzonderlijk en langdurig gepresteerd heeft en de Gouden Harp voor een persoon die veel heeft betekend voor de Nederlandse muziek. Vorig jaar namen respectievelijk Hans van Hemert en Frits Spits de prijzen in ontvangst.