EB Live januari: In2Event, The Kik en Eurosonic Noorderslag

woensdag 03 januari 2018 - 10:49

Om te beginnen: de beste wensen voor het nieuwe jaar! 2018 gaat goed van start, want eind deze week verschijnt de nieuwste editie van EB Live. In dit nummer onder meer interviews met Dylan Velthuis en Sjoerd Staal over In2Event en Dave Von Raven van The Kik. Verder bevat deze editie drie uitgebreide specials: Eurosonic Noorderslag, Cashless Payment en Tijdelijke Accommodatie.

In het januarinummer van EB Live, dat eind deze week verschijnt, is er onder meer aandacht voor:

In2Event
Festivals lopen een stuk gestroomlijnder dankzij het projectmanagementsysteem van In2Event. In Nederland maken meer dan driehonderd organisatoren gebruik van het systeem, en het buitenland lonkt. Oprichters Dylan Velthuis en Sjoerd Staal doen een boekje open over het succes van In2Event. “Hier in Nederland zijn wij nog geen goed alternatief tegengekomen voor wat wij doen.” 

Peel Slowly And See
Overdag werken Merel Parlevliet en Mark Siera in respectievelijk Velvet Amsterdam en Velvet Leiden, in hun vrije tijd organiseren ze Peel Slowly And See, een festival dat zich richt op onbekend talent. Parlevliet en Siera vertellen waarom een platenzaak een festival organiseert. “Als muziekwinkel breng je altijd nieuwe muziek onder de aandacht. Dat trekken we één keer per jaar breder met een festival.”

The Kik
The Kik begon met het vertalen van nummers als huisband van De Wereld Draait Door en dat is inmiddels uitgegroeid tot een concept met een plaat en bijbehorende theatertour. In februari staat de nederbeatband met The Kik Hertaalt! in de Nederlandse theaters. Frontman Dave Von Raven: “We doen daar altijd totaal iets anders dan in clubs of op festivals.”

The Passion
Ooit begonnen als een relatief kleinschalig evenement in Gouda, is The Passion de afgelopen jaren uitgegroeid tot een groots opgezet gebeuren dat vele duizenden bezoekers trekt en een brede doelgroep aanspreekt. Communicatieadviseur Cornelis Vlot en projectleider Paul de Vos verklaren de aantrekkingskracht van het spektakel.

The Support Group
Met een volledige focus op zijn bedrijf The Support Group start voor Marcel Elbertse een nieuw hoofdstuk. Daarin wil hij niet alleen de (live) entertainmentwereld een nieuwe impuls geven, maar ook zijn vleugels uitslaan. Het uiteindelijke doel is dat alle bedrijven die onder de The Support Group-vlag vallen wereldwijd tot de beste behoren. “Het zou prachtig zijn als de naam The Support Group als een soort kwaliteitskeurmerk gezien gaat worden.”

Piece of Magic  Entertainment
Piece of Magic Entertainment zette zichzelf afgelopen jaar definitief op de kaart met de concertregistratie van André Rieu uit Maastricht en een documentaire en concert rond Avicii. “Onze ambitie is om wereldwijd de marktleider te worden binnen de event cinema-arena.”

» Special Eurosonic Noorderslag, met onder meer Strengholt Music Group, Buma Cultuur,  Agents After All, Indiefair, Loud Noise, Ampco Flashlight, Prolyte Group, Backbone  International, United, Livecrowd en GIGTECH.

» Special Cashless payment, met onder meer PlayPass, KNIP Cashless Events, Tibbaa,  Parapay, Dutchband en LOC Pay Systems.

» Special Tijdelijke accommodatie, met onder meer Rechargers, Kapitent, Bed-Stay, Flexotels en G3 Presents.