Bol.com opgelicht voor 41.000 euro

woensdag 10 januari 2018 - 14:14

Bol.com is een jaar lang opgelicht door een man die artikelen bestelde zonder daarvoor te betalen. De man bestelde onder meer games en consumentenelektronica. De e-tailer heeft een vordering ingediend tot een bedrag van € 41.533,1.

De verdachte bestelde in totaal 1400 artikelen bij bol.com, waaronder games, PSN-tegoed, Blu-rays en consumentenelektronica op verschillende namen en adressen. Uit het vonnis van de rechtbank Den Haag blijkt dat hij deze nooit betaalde.

Aanvankelijk liet verdachte de pakketjes bezorgen op verschillende adressen en stal hij deze uit de brievenbus. Later bestelde hij producten die hij liet bezorgen op het adres van veelal leegstaande woningen. De producten werden vervolgens verkocht aan CEX of geretourneerd bij Blokker-winkels.

Twee medewerkers van CEX in Leiden meldde tijdens de zaak dat de verdachte een jaar tot anderhalf jaar klant is geweest en dat de verdachte erg vaak, twee à drie keer per week, langs kwam om films en games te verkopen. Hij zou ongeveer 45 dvd’s per week verkocht hebben aan CEX.

De verdachte zou hebben beweerd dat hij werkzaam was bij Sony en daardoor makkelijk aan de producten kon komen.

De verdachte kreeg 18 maanden cel en moet ook de schade vergoeden.