Investeringen Videoland zorgen voor minder jaarresultaat RTL Nederland

woensdag 07 maart 2018 - 15:13

De Nederlandse tak van RTL heeft 2017 afgesloten met mindere resultaten. De reden hiervoor zouden onder andere investeringen in het kanaal Videoland zijn.

De omzet bij RTL Nederland kwam uit op 475 miljoen euro. Dat was 4 procent minder dan een jaar eerder. Het bedrijfsresultaat daalde met ruim 9 procent ten opzichte van 2016 tot 87 miljoen euro.

Sven Sauvé, CEO RTL Nederland: “De daling van de inkomsten kan worden verklaard door een teruggelopen advertentiemarkt, de dalende lineaire kijktijd en de stevige investeringen in de groei van onze digitale activiteiten. Die investeringen hebben afgelopen jaar z’n vruchten afgeworpen. Inmiddels wordt 49 procent van de kijktijd binnen YouTube Nederland ingevuld door RTL.”

“Videoland heeft een flinke groeispurt doorgemaakt met een stijging van het aantal abonnees met maar liefst 78%. RTL is met Videoland de absolute nummer twee in Nederland en het enige lokale alternatief voor de grote internationale vod-spelers. Ons doel is dan ook om niet alleen de nummer 1 te zijn op tv, maar ook hard te groeien als de nummer 1 lokale vod-aanbieder. Of we dat nu zelfstandig doen of in samenwerking met andere partijen, we hebben de kennis en het platform in huis om de voortrekkersrol te vervullen.”