United als eerste in Europa Dolby Vision gecertificeerd

donderdag 05 april 2018 - 14:42

United, onderdeel van Euro Media Group, is het eerste facilitaire bedrijf in Europa dat de Dolby Vision-certificering heeft ontvangen.

“Met deze certificering kunnen wij onze positie in UHD en HDR verder uitbouwen”, zegt Thijs van de Kamp, HDR- en Dolby Vision-expert binnen United. “We kunnen nu als enige in Europa kwalitatief hoogwaardige end-to-end UHD HDR workflows en oplossingen creëren voor onze klanten. High-end producties vereisen hogere standaarden en nu we Dolby Vision Certified zijn lopen we als vanouds voorop.” 

Dolby Vision wordt steeds meer gebruikt in HDR-(film)producties. Streamingdiensten als Netflix, iTunes, Amazon en VUDU hebben de nieuwe technologie al omarmd, terwijl fabrikanten als Sony en LG Dolby Vision HDR-beeldschermen op de markt hebben gebracht.

United, met vestigingen in Amsterdam en Hilversum, is de enige UHD HDR-verwerker in Nederland en verzorgde recent onder meer de UHD-registraties van de MTV European Music Awards (EMA), The Grand Tour en The Rolling Stones.