Debuutfilm Michiel van Erp opent Nederlands Film Festival 2018

dinsdag 10 april 2018 - 12:43

Het Nederlands Film Festival opent de 38e editie met het speelfilmdebuut van Michiel van Erp. Niemand in de Stad, naar de gelijknamige roman van Philip Huff, gaat op donderdag 27 september in première in de Stadsschouwburg Utrecht.

Niemand In De Stad gaat over drie jonge vrienden die met vallen en opstaan volwassen worden tijdens hun studententijd in Amsterdam. Een plotselinge dood binnen de vriendengroep zet daarbij alles op scherp. In deze turbulente periode proberen zij los te komen van hun ouders en achtergrond, ervaren ze wat de betekenis is van vriendschap en ontdekken Matt (Jonas Smulders), Jacob (Chris Peters) en Philip (Minne Koole) wie ze werkelijk zijn.

Regisseur Michiel van Erp over zijn speelfilmdebuut: “Ik ben zeer vereerd dat mijn debuutfilm openingsfilm van NFF is geworden. Dit is mijn eerste dramaproject na de serie Ramses en we hebben er met bloed, zweet en tranen aan gewerkt. Ik ben trots op het resultaat. Ik hoop er jonge mensen mee te inspireren het leven bij de kladden te pakken, hun dromen na te jagen en uitdagingen aan te gaan.”

Niemand in de Stad is gebaseerd op de gelijknamige roman van Philip Huff, die tevens het scenario schreef samen met Marnie Blok. Naast hoofdrolspelers Minne Koole, Jonas Smulders en Chris Peters bestaat de cast uit Sofie Porro, Julia Akkermans, Anneke Blok, Hans Kesting, Ariane Schluter, Jacqueline Blom, Gijs de Lange, Huub van der Lubbe en Kim Feenstra. Distributeur September Film brengt de film op 4 oktober landelijk uit in de bioscoop.

Tegelijk met de officiële première op donderdag 27 september in de Stadsschouwburg Utrecht presenteert het NFF een feestelijke publiekspremière. Kaarten hiervoor zijn vanaf juni verkrijgbaar via www.filmfestival.nl. Gedurende het festival is Niemand in de Stad ook te zien in het reguliere festivalprogramma van het NFF.

Het Nederlands Film Festival vindt plaats van donderdag 27 september tot en met vrijdag 5 oktober 2018.