Eerbetoon aan Johnny Cash binnen in Album Top 100

vrijdag 13 april 2018 - 14:03

Terwijl zowel de GfK Single Top 100 als de GfK Album Top 100 ook deze week weer nadrukkelijk wordt gedomineerd door hiphop, komt Forever Words hoog de lijst binnen. Op dit album brengen diverse internationale artiesten een eerbetoon aan Johnny Cash.

Het naar de dichtbundel Forever Words van de in 2003 op 71-jarige leeftijd overleden Johnny Cash vernoemde album bevat bijdragen van onder anderen Kris Kristofferson, Willie Nelson, Elvis Costello, Alison Krauss, John Mellencamp, Jewel en The Jayhawks. Zij vertolken allemaal nooit eerder op muziek gezette teksten en gedichten van Cash.

Naast het door Cash’s oudste dochter Rosanne Cash gezongen The Walking Wounded en het door zijn aangenomen dochter Carlene Carter uitgevoerde June’s Sundown bevat het album ook een opvallende bijdrage van Chris Cornell. De vorig jaar overleden voormalige frontman van Soundgarden en Audioslave schittert namelijk in de track You Never Knew My Mind. Het is de laatst bekende opname van de voormalige frontman van Soundgarden en Audioslave. Forever Words is te vinden op de 28ste plek van de GfK Dutch Album Top 100.  

Rosanne Cash en Willie Nelson zijn ook te horen op het tribute Restoration: Reimagining The Songs Of Elton John & Bernie Taupin dat eveneens deze week is uitgebracht. Op dit album worden songs van Elton John uitgevoerd door countryartiesten als Lee Ann Womack, Kacey Musgraves, Dolly Parton en Little Big Town.

Op het gelijktijdig verschenen en meer pop georiënteerde album Revamp: Reimagining The Songs Of Elton John & Bernie Taupin brengen artiesten als Ed Sheeran, Sam Smith, Mary J. Blige, Coldplay, Queens Of The Stone Age en Mumford & Sons een eerbetoon aan de 71-jarige Elton John en diens vaste tekstschrijver Bernie Taupin. Zelf is Sir Elton samen met P!nk en Logic te horen in een nieuwe uitvoering van zijn klassieker Bennie And The Jets.