Meer dan 1,4 miljoen accounts voor Pathé Thuis

dinsdag 10 april 2018 - 11:00

De afgelopen drie maanden zijn er 111.000 accounts geopend bij Pathé Thuis. Het totaal aantal accounts komt daarmee op 1,4 miljoen.

Door de sterke stijging van het aantal accounts is ook de omzet flink toegenomen. In het eerste kwartaal van dit jaar is de omzet met 70 procent gestegen ten opzichte van dezelfde periode een jaar geleden. In totaal groeide de omzet van Pathé Thuis in 2017 met 60 procent.

“Wij zijn erg tevreden met deze cijfers en het is goed om te zien dat steeds meer Nederlanders Pathé Thuis weten te vinden”, zegt managing director Thomas van de Weerd in een verklaring. “Het is duidelijk dat consumenten graag de nieuwste films willen kijken en hiermee wordt de behoefte aan een transactional vod-platform zoals Pathé Thuis temeer bevestigd.”

De best bekeken film van het afgelopen kwartaal is Fifty Shades Darker, wat tevens de meest succesvolle titel ooit is op Pathé Thuis. Andere goed bekeken titels van de afgelopen drie maanden zijn Kingsman: Golden Circle, American Made en Thor Ragnarok.

Pathé Thuis zet in op transactional video-on-demand (afrekenen per film), met een sterke lokale focus. De filmdienst biedt geen abonnementsvorm aan. Het huidige aanbod bestaat uit meer dan 2000 titels en wordt wekelijks uitgebreid met de nieuwste films.