Avengers Infinity War in elf dagen naar een miljard dollar omzet

maandag 07 mei 2018 - 11:22

De superheldenfilm Avengers Infinity War is een wereldwijd succes en wist in een recordtijd een recette van een miljard dollar te behalen. Zondag werd bekend dat de teller op een kleine 1,2 miljard dollar staat.

Avengers Infinity War is de omzetgrens van een miljard dollar gepasseerd. Gisteravond maakte Disney bekend dat de film in elf dagen wereldwijd 1.164.100.000 dollar heeft opgebracht. Hiermee is Star Wars: The Force Awakens van de troon gestoten. In 2015 deed deze film er twaalf dagen over om de grens van een miljard dollar te bereiken. 

Het is niet het enige record dat de superheldenfilm brak. In het eerste weekend bracht de film in Amerika 250 miljoen dollar op. Het oude record was in handen van Star Wars: The Force Awakens, die bijna 248 miljoen dollar ophaalde in het weekend van release.

Ook in Nederland zorgt Avengers Infinity War voor volle zalen en een record. Op de eerste speeldag, afgelopen woensdag, trok de film 64.000 bezoekers en bracht 650.000 euro in het laatje. Niet eerder was er een superheldenfilm die zo hoog opende. De recette in Nederland in de eerste week was meer dan 4,3 miljoen euro. De andere superheldensuccesfilm van dit jaar, Black Panther, bracht in elf weken meer dan 7,9 miljoen euro op.