BREIN haalt torrentsite Place2home offline

woensdag 16 mei 2018 - 14:31

De besloten torrentsite Place2home is niet meer bereikbaar. De verdeler van links naar illegale content is gestopt na een actie van piratenbestrijder BREIN.

Bezoekers van de besloten Torrentsite Place2home krijgen, na een inlog, de mededeling dat de site gesloten is op last van BREIN. Op de website zijn de afgelopen jaren duizenden illegale films, tv-series, muziek, games en e-books ter beschikking gesteld. Place2Home.org is met Stichting BREIN tot een schikking gekomen. Volgens de rankingsite Alexa is Place2home een van de 6000 populairste sites van Nederland.

Tegenover Tweakers bevestigt BREIN-directeur Tim Kuik het sluiten van de website, hij zegt echter niet hoe hoog het schikkingsbedrag was. “Het bedrag staat in verhouding met wat wij normaal doen, maar dit was wel een grote boosdoener." Hij vervolgt dat er hier sprake was van een 'bepaalde organisatiegraad', dus dat er ook aangifte mogelijk was geweest. Kuik verwijst verder naar een discussie op Duken, waar een forumlid stelt ‘dat er één persoon is geïdentificeerd en dat deze een extreem hoog bedrag moet betalen’.