G3 Presents failliet

dinsdag 15 mei 2018 - 11:21

G3 Presents is door de rechter failliet verklaard. De aanbieder van festivaltenten zegt te hopen op een doorstart. Het faillissement is door curator Nils Reerink bevestigd aan RTL Z.

G3 kan alle gesloten overeenkomsten voor dit festivalseizoen nog nakomen, zegt Reerink in RTL Z. "Het belangrijkste is nu dat G3 alle contracten kan uitdienen. Want als we de festivals niet kunnen bedienen, krijgen we veel teleurgestelde gezichten." De curator meldt dat ‘mogelijk volgende week’ meer duidelijkheid is over een eventuele doorstart.

Hoe het komt dat G3 Presents bankroet is, kan Reerink nog niet zeggen. "Het faillissement is twee dagen geleden uitgesproken, en ik moet nog beginnen met het onderzoek naar de oorzaken. Mijn eerste focus is echter om snel een doorstart te realiseren, en zo het festivalseizoen te redden. We zijn daarvoor met diverse partijen in gesprek."

De curator benadrukt dat het faillissement is uitgesproken over G3 Presents en G3 Events, maar niet over het moederbedrijf G3 Holding. G3 Presents verzorgt voor dertig festivals door heel Europa de tijdelijke accommodatie.