Merlin verkoopt alle aandelen Spotify

dinsdag 15 mei 2018 - 11:54

Merlin heeft alle Spotify-aandelen die het in bezit had verhandeld. De organisatie van onafhankelijke labels zou in 2009 een aandeel van 1 procent in de muziekstreamingdienst hebben gekregen.

Hoeveel Merlin heeft verdiend aan de aandelenverkoop werd niet gemeld, maar volgens een analyse van Music Business Worldwide hadden de aandelen een waarde van tussen de 128 en 151 miljoen dollar.

Merlin-CEO Charles Caldas liet in Music Week weten dat de aandelen van de hand zijn gedaan omdat het houden van publiekelijk verhandelbare aandelen niet tot de kerntaken van het bedrijf hoort. De winst is volgens de topman verdeeld onder de aangesloten leden van Merlin.

Bij Merlin zijn meer dan 20.000 onafhankelijke labels en distributeurs uit 53 landen aangesloten. De leden vertegenwoordigen ongeveer 12 procent van de digitale muziekmarkt. Het hoofdkantoor van de organisatie is gevestigd in Amsterdam.

Eerder deze maand verkochten ook Warner Music Group en Sony Music een groot deel van hun Spotify-aandelen. Bij elkaar heeft de twee majors dat meer dan een miljard dollar opgeleverd.