Platenhuis 't Oor Almere kondigt sluiting aan

donderdag 17 mei 2018 - 12:29

Via een bericht op Facebook kondigt Platenhuis 't Oor Almere een opheffinguitverkoop aan. De platenzaak sluit definitief zijn deuren.

Het voortbestaan van Platenhuis ’t Oor in Almere stond al een tijd onder druk. Vorig jaar werd bekend dat hamburgerketen BurgerMe een restaurant wilde openen op de locatie van de muziekwinkel. Hierover zouden al gesprekken gevoerd zijn met de eigenaar van het pand, Urban Invest. Ook werd bekend dat er achter de schermen met eigenaar Eric Stuut gesproken was over het eventueel verhuizen naar een nieuwe locatie. Gisteren plaatste Stuut het volgende bericht op Facebook, waaruit blijkt dat dit niet gelukt is.

Lieve Vrienden en Vriendinnen van Platenhuis 't Oor Almere. Hierbij wil ik jullie mededelen dat morgen vanaf 11.00 de Opheffings Uitverkoop van start gaat. 30% Korting op het gehele assortiment. Neem een tas(-je) mee: ik ben helemaal door mijn draagtassen heen! Wees welkom tijdens de laatste dagen van 't Oortje!!

Het is niet bekend wanneer de winkel voor de laatste keer zijn deuren sluit. Stuut was vanmorgen niet bereikbaar voor aanvullende informatie. Met de aanstaande sluiting heeft Almere geen platenwinkel meer.

Op 1 maart 2016 nam Stuut het stokje over van Gerard Endenburg als uitbater van Platenhuis ’t Oor. Laatstgenoemde was bijna twintig jaar het gezicht van de Almeerse platenwinkel en ging met pensioen. Eric Stuut had de nodige ervaring in de muziekindustrie opgedaan bij Free Record Shop, Virgin Megastore in Amsterdam, Warner Music en Zomba Distributie.

Bijna een jaar na de overname sprak Entertainment Business met Stuut, die toen nog heel positief en realistisch in de race stond. “Als je zelf de baas bent, sta je anders in de race dan als werknemer. Iedere dag is spannend. Je weet nooit wat het brengt of oplevert. Terugkijkend durf ik te zeggen dat veel zaken meevielen en sommige tegenvielen. Ik heb mijn draai gevonden. En het is natuurlijk ook fantastisch werk. Mijn klanten zijn zonder uitzondering muziekliefhebbers. Daarnaast komen er dankzij de populariteit van vinyl veel jongeren naar de winkel. Het eerste jaar is redelijk goed verlopen. Laat ik het zo zeggen: ik kan er een goed belegde boterham van eten. Maar van tevoren wist ik natuurlijk ook wel dat niemand in deze markt stapt om miljonair te worden.”