NLZIET beschikbaar op Apple TV

woensdag 30 mei 2018 - 14:01

NLZIET, het gezamenlijke online videoplatform van NPO, RTL en SBS, heeft zijn Apple TV-app officieel uitgebracht. Met deze nieuwe app wil NLZIET het online televisiekijken nog toegankelijker maken.

De Apple TV-app bevat de mogelijkheid om terug, live en soms vooruit te kijken. Daarnaast biedt deze versie een overzichtelijke tv-gids waaruit direct programma's te bekijken zijn. Naast de zoekfunctie zijn programma's via de ingebouwde Siri-functie door middel van voice-commands op te vragen.

De bètaversie van de Apple TV NLZIET-app kwam eerder deze maand beschikbaar voor een geselecteerd testteam. Een groep van ruim 1.200 testers heeft afgelopen weken de app op hun televisie uitgeprobeerd en feedback gegeven, waarna de app verder is geoptimaliseerd.

Niels Baas, directeur NLZIET: “We zijn zeer verheugd dat de Apple TV-app nu is uitgekomen. Tot op heden hebben we vanuit ons testteam vooral positieve feedback gekregen op deze nieuwe manier van tv-kijken. Komende tijd zullen we de Apple TV-app continu blijven verbeteren met nieuwe features. Ook zijn we bezig met apps voor nieuwe platformen, waaronder PlayStation 4.”

De app is beschikbaar voor de 4e en 5e generatie Apple TV. Met oudere Apple TV's is het mogelijk om met behulp van AirPlay naar NLZIET op het grote scherm te kijken. Ook kan er met Chromecast gestreamd worden naar de televisie.