Bussumse platenzaak Gooisch Vinyl breidt uit

vrijdag 08 juni 2018 - 12:01

De Bussumse platenzaak Gooische Vinyl, onderdeel van het shop-in-shop concept De Gooische Loods, breidt uit. Na een interne verhuizing is Gooisch Vinyl van achteren naar voren verhuisd. Niet alleen de zichtbaarheid is op deze manier verbeterd, ook de winkeloppervlakte en het aanbod is toegenomen.

Initiatiefnemer Hans Wernsen: “Ik ben in het najaar van 2015 weer platen gaan kopen. Wegens drukte en andere zaken had ik echter geen tijd om ze te beluisteren. Weet je wat, dacht ik, ik draai ze in mijn winkel en biedt ze tegelijk ook te koop aan. Begin 2016 raakte ik aan de praat met Rob, die in de bakken stond te snuffelen. Hij bleek heel lang een platenzaak te hebben gerund in Noordwijk en was op zoek naar winkelruimte. En toen is het balletje gaan rollen.”

“Gooisch Vinyl is in snel tempo gegroeid. Vinyl is immers booming en het is bijzonder om te zien dat we niet alleen oudere muziekliefhebbers trekken, maar dat ook veel jongeren onze winkel bezoeken. De verhuizing naar voren was dan ook een logische keuze. Ik denk dat wij met Gooisch Vinyl een gat in de markt vullen. Platenhuis ’t Oor Almere is helaas onlangs failliet gegaan en in de buurt heb je verder alleen ’t Oor in Hilversum. Overigens komen onze klanten niet alleen uit het Gooi, maar uit heel Nederland en daar zijn we trots op!”

Gooisch Vinyl biedt zowel nieuw als tweedehands vinyl aan, in uiteenlopende genres. “Van Adamo tot Zucchero en van klassiek en filmmuziek tot pop, jazz en metal”, vertelt Wernsen. “En hoewel de nadruk op vinyl ligt, is sinds de verhuizing ook het assortiment tweedehands cd’s flink toegenomen.”

Verder zijn in de winkel collectors items, platenspelers en gadgets als T-shirts en puzzels te vinden. “Leuk om te melden is ons spaartkaartsysteem. Bij besteding van 15 euro aan lp’s en/of cd’s krijgt de klant een stempel. Een volle spaarkaart is goed voor 15 euro korting op de volgende aanschaf.”

Gooisch Vinyl is te vinden op Laarderweg 118 in Bussum.