EB juni: Shadow of the Tomb Raider, 25 jaar Sena en gamebeurs E3

vrijdag 08 juni 2018 - 11:40

Het nieuwe nummer van Entertainment Business verschijnt eind deze week. In deze editie aandacht voor Shadow of the Tomb Raider, loot boxes en 25 jaar SENA. Daarnaast blikken we vooruit op de gamebeurs E3 en interviewen we Within Temptation-zangeres Sharon den Adel. Verder vind je in het juninummer twee uitgebreide specials: Advocatuur en Kids.

In het juninummer van Entertainment Business, dat morgen bij de abonnees op de mat valt, aandacht voor:

Shadow of the Tomb Raider
Lara Croft maakte in 2013 een spetterende comeback met de reboot Tomb Raider. Daarna volgde Rise of the Tomb Raider, en de trilogie wordt afgesloten met Shadow of the Tomb Raider. Distributeur Bigben Intertactive zet groots in op deze triple A-titel en stelt dat tegen de release in september niemand meer om Tomb Raider heen kan.

Loot boxes
Eind april concludeerde de Kansspelautoriteit dat het aanbieden van sommige loot boxes in strijd is met de Wet op de kansspelen. Vanaf 20 juni gaat de Kansspelautoriteit handhavend optreden. Worden er boetes uitgedeeld of misschien wel bepaalde games verboden, of wordt de soep toch niet zo heet gegeten als die wordt opgediend?

Biertje met een nare bijsmaak
Het biertje dat Mark Siera dronk om een succesvolle Record Store Day te vieren, komt de mede-eigenaar van Velvet Leiden mogelijk duur te staan. Opsporingsambtenaren berispten hem vanwege de aanwezigheid van drank in de winkel, maar daar bleef het niet bij. Siera riskeert een flinke boete en mogelijk zelfs een gevangenisstraf.

25 jaar Sena
In het jaar dat Sena 25 jaar bestaat, meldt de rechtenorganisatie met trots dat een miljard euro is geïncasseerd voor de rechthebbenden. Directeur Markus Bos heeft grote plannen met de Stichting ter Exploitatie van Naburige Rechten. Hij verwacht dat de organisatie de komende jaren een toonaangevende rol gaat spelen binnen Europa.

Vooruitblik E3
De Electronic Entertainment Expo is hét evenement voor de game-industrie. Toch is er in de afgelopen edities het nodige veranderd. Ook dit jaar evolueert de grootste gamebeurs ter wereld verder.

Sharon den Adel
Sharon den Adel zit al ruim twintig jaar in het vak. De frontvrouw van Within Temptation, die onlangs onder de naam My Indigo haar eerste soloplaat uitbracht, heeft in die periode de muziekindustrie van dichtbij zien veranderen. “Radio is nog steeds belangrijk, maar online streaming nog belangrijker.”

Special Kids, met onder meer Warner Bros. Interactive Entertainment, Rubinstein, PBM Express, Mindscape en Wim Pel Productions.

Special Advocatuur, met onder meer ABC Legal, MusicaJuridica, De Vos & Partners Advocaten, Le Poole Bekema, De Dance-advocaat, bureau Brandeis, Keyzermedia en Van Kaam

Verder nog:
- Terugblik iMediate Cup 2018
- 20 jaar 3voor12
- Poets Farm op Amsterdam Centraal
- Instores op Record Store Day

Interesse in een abonement op Entertainment Business of EB Live? Nieuwsgierig naar de commerciële mogelijkheden binnen deze uitgaven? Op deze pagina staat meer informatie. Je kunt ook contact opnemen met accountmanager Mitchel van der Heide via mitchel.vanderheide@imediate.nl.