Meldpunt ongewenst gedrag Mores.online gelanceerd

woensdag 13 juni 2018 - 14:19

De Nederlandse cultuursector heeft vandaag meldpunt Mores.online gelanceerd. Deze site moet een centrale plek worden waar iedereen die werkzaam is in de podiumkunsten, film- en televisiesector misstanden aanhangig kan maken.

Onder de ondersteunende organisaties die het meldpunt ondersteunen, bevinden zich onder meer de vakbonden van acteurs, regisseurs, producenten en scenarioschrijvers, filminstituut Eye, alle grote Nederlandse filmfestivals en de koepelorganisaties van de Nederlandse schouwburgen en theaterproducenten.

Er zijn twee vertrouwenspersonen aangesteld: Jeanette Jager en Freek Walther. Zij zullen klachten inventariseren en per geval behandelen. De achterwachten zijn Dominique Maas en Jeroen Zweerts. Er kan desgewenst anoniem melding worden gemaakt. Het meldpunt richt zich vooral op zzp’ers uit de werelden van de podiumkunsten, film en televisie die niet bij de vertrouwenspersoon van een instelling terechtkunnen.

“Wij maken ons sterk voor een gezonde en veilige werkomgeving, waar voor iedereen een plek is om misstanden te kunnen melden met de zekerheid ook gehoord te worden zonder angst”, aldus directeur Yolande Melsert van Nederlandse Associatie voor Podiumkunsten namens de dertig organisaties die Mores.online ondersteunen.

Het initiatief is in het leven geroepen nadat castingdirector Job Gosschalk van Kemna Casting vorig jaar toegaf zich schuldig te hebben gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag.