EB Live juli: Ticketmaster, Johan Cruijff ArenA en 25 jaar Mysteryland

woensdag 11 juli 2018 - 10:19

Het nieuwe nummer van EB Live verschijnt eind deze week. In deze editie aandacht voor onder meer het scanteam van Ticketmaster, de Johan Cruiff ArenA en het einde van Extrema Outdoor Nederland. Daarnaast staan we stil bij het 25-jarig jubileum van Mysteryland en vind je in het julinummer twee uitgebreide specials: Eventpersoneel en Security & Crowd Management.

In het julinummer van EB Live, dat eind deze week bij de abonnees op de mat valt, aandacht voor:

Ticketmaster Scanteam
Het scanteam van Ticketmaster is bij evenementen en festivals aanwezig om ervoor te zorgen dat alle apparatuur werkt en het scanproces in goede banen loopt, en om eventuele consumenten met klachten of problemen op te vangen. Scan operations managers Naddy Faridpooya en Samantha van de Kamp: “Wij komen pas in beeld als een evenementendatum nadert.”

Festivalmarkt anno 2018
De festivalzomer is in volle gang. En hoewel het aantal festivalbezoekers vorig jaar gestegen is, zijn er verschillende festivals die een jaar overslaan, weggevallen zijn of zich juist op de festivalmarkt melden. Goed moment om eens te checken hoe de verschillende grote spelers aankijken tegen de festivalmarkt anno 2018 – en daarna.

Johan Cruijff ArenA
De Amsterdam ArenA is sinds de opening in 1996 uitgegroeid tot een geliefde concert- en evenementenlocatie. Na de dood van Johan Cruijff in maart 2016 werd voorgesteld om de Amsterdam ArenA te vernoemen naar het Ajax-icoon. Het heeft even geduurd, maar dit jaar werd de nieuwe naam – Johan Cruijff ArenA – en een nieuw logo gepresenteerd.

Extrema Outdoor
De eerste editie van Extrema Outdoor vond in 1996 plaats en was een van de eerste outdoor dancefestivals van Nederland. Met het afgelasten van de 2018-editie van Extrema Outdoor Nederland (XONL) komt een einde aan de Nederlandse versie van het evenement dat sinds 1996 letterlijk kleur heeft gegeven aan het dancelandschap.

25 jaar Mysteryland
Mysteryland is een icoon binnen de (dance)festivalcultuur. 25 jaar na de eerste editie is het festival een wereldwijd begrip, en nog altijd worden grenzen verlegd. Festivaldirecteur Carina Kornfeind staat uitgebreid stil bij dit jubileum.

We Are Electric
Begin juli vond in de bosrijke omgeving van Landgoed Velder in Boxtel de vierde editie van We Are Electric plaats. Het festival wordt georganiseerd door Mojo, Paaspop Events en Fourmation, die  ambitieuze plannen hebben voor de toekomst.

Special Eventpersoneel, met onder meer artlogic, Brink Verkeer, Festivalpoort en QC Event Group.

Special Security & Crowd Management, met onder meer Allfence, TSC Crowd Management, PROFI-SEC, MediaCows, Crowd Support en Event Safety Institute & CrowdProfessional

En verder:

-       Interview Wilco Witte van De Vorstin
-       Foodtrends 2018
-       Pamflet Festivals Geen Ontkomen Meer Aan
-       Interview Anneke Stulp
-       All men? Nein danke!
-       Twelve

Interesse in een abonement op Entertainment Business of EB Live? Nieuwsgierig naar de commerciële mogelijkheden binnen deze uitgaven? Op deze pagina staat meer informatie. Je kunt ook contact opnemen met accountmanager Mitchel van der Heide via mitchel.vanderheide@imediate.nl.