Mindscape en Skybound Games tekenen meerjarige overeenkomst

maandag 09 juli 2018 - 14:34

Skybound Games, onderdeel van multiplatformbedrijf Skybound Entertainment, en Mindscape zijn een exclusieve samenwerkingsovereenkomst aangegaan voor de marketing en verkoop van Skybound-producten in de Benelux. 

De Nederlandse distributeur Mindscape is een meerjarige overeenkomst aangegaan met Skybound Games. Binnen de samenwerking zal Mindscape op 7 september de fysieke release van The Long Dark en Slime Rancher verzorgen. Beide titels worden op PlayStation 4 en Xbox One uitgebracht en bevat naast de game extra fysieke en digitale content.

Mark Stanger, general manager EMEA at Skybound Games. “We zijn blij met een creatieve en professionele Benelux-partner als Mindscape. Ik kijk ernaar uit om samen onze business in Europa en daarbuiten verder te laten groeien.”

Mark Huijmans, eigenaar Mindscape: “Tijdens de gesprekken met Skybound kwamen we er al snel achter dat we hetzelfde denken over de toekomst van games. Wij zijn zeer verheugd met de exclusieve samenwerkingsovereenkomst. De projecten waarover we gesproken hebben beloven veel goeds voor de toekomst. The Long Dark en Slime Rancher hebben alleen al meer dan 3 miljoen spelers via Steam, bovendien zijn de games meerdere malen genomineerd voor een award of hebben een award gewonnen. Daarnaast worden de titels voor zeer aantrekkelijke prijzen, 39,99 euro en 29,99 euro, in de markt gezet."

Skybound Entertainment is vooral bekend van de comicserie The Walking Dead en de televisieserie Outcast. Een aantal jaar geleden zette het bedrijf zijn eerste stappen op gamegebied. Hiervoor werd een nieuwe afdeling opgericht: Skybound Games.