Zwarte Cross presenteert Achterhoekse vlag op premièredag

woensdag 11 juli 2018 - 10:09

 De Achterhoek heeft sinds dinsdag een eigen vlag. Zwarte Cross, Grolsch en Stichting Pak An hebben de vlag van ontwerper Paul Heutinck gepresenteerd tijdens de openingsdag van Zwarte Cross.

De ontwerpwedstrijd voor de vlag, georganiseerd door Grolsch, Zwarte Cross en Stichting Pak An, leverde bijna 500 inzendingen op. Na een publieke stemronde waarbij 380.000 online stemmen zijn uitgebracht, zijn de 500 inzendingen teruggebracht tot een top 20. Een zevenkoppige vakjury heeft een definitieve keuze gemaakt en het winnende ontwerp bepaald. De ontwerper van de Achterhoekse vlag is Paul Heutinck uit Winterswijk. Heutinck is vormgever en oprichter van 'Bandjes kieken in de Achterhoek'.

De vlaggen zijn per direct te koop op het Zwarte Cross terrein en in de webshops van Grolsch en de Zwarte Cross voor een prijs van €15 (exclusief verzendkosten). De gehele opbrengt van deze verkoop komt ten goede aan Stichting Pak An, die maatschappelijk betrokken en vernieuwende Achterhoekse initiatieven helpt te realiseren.

Eerder deze week maakten organisator De Feestfabriek en Grolsch bekend dat de bierbrouwer de komende vijf jaar verbonden blijft aan de Zwarte Cross en festival Mañana Mañana. Ook blijven beide partijen Stichting Pak An ondersteunen.