Film by the Sea-directeur aan de slag bij de Zeeuwse Concertzaal

donderdag 13 september 2018 - 14:47

Leo Hannewijk, de vertrekkende directeur en oprichter van Film by the Sea, is tijdens zijn afscheidsprogramma geëerd met een Grand Acting Award. Verder werd bekend dat Hannewijk per 1 november start als interim-directeur van de Zeeuwse Concertzaal in Middelburg.

Hannewijk overhandigde eerder aan onder anderen Morgan Freeman, Ben Kingsley en Jan Decleir een Grand Acting Award. In november volgt hij Cisca van Dijk op als interim-directeur van de Zeeuwse Concertzaal.

De plek van Hannewijk wordt ingenomen door Jan Doense. Doense is organisator van verschillende filmfestivals en –evenementen, ook is hij filmproducent en zakelijk leider bij de Filmkrant. Doense begon zijn carrière in de filmwereld als recensent en journalist en richtte in 1984 het Amsterdam Fantastic Film Festival (thans Imagine Film Festival) op, waarvan hij tot 2008 directeur was. 

Film by the Sea is hét festival voor film en literatuur, dat is ontstaan in 1999 en inmiddels jaarlijks bijna 50.000 bezoekers naar CineCity in Vlissingen weet te trekken. De 20e editie van Film by the Sea vindt dit jaar plaats van 7 tot en met 16 september.