Pathé organiseert Fataal Scholentour

dinsdag 11 september 2018 - 13:45

Scholen kunnen in het kader van de Fataal Scholentour in samenwerking met Pathé tijdens schooltijd naar de film Fataal. De lancering van het initiatief vindt op 20 september plaats om 09.15 uur in Pathé Utrecht Leidsche Rijn.

Onder de aanwezigen bevinden zich onder meer Pathé Thuis-directeur Jaap Bruijnen, regisseur Jesse Bleekemolen, Bart Wisbrun (stichting MOED) en Nicole Teeuwen, de voorzitter Sectorraad Praktijkonderwijs, plus 70 leerlingen van het Koning Willem I College, opleiding Orde en Veiligheid.

Pathé is sinds juni 2018 exclusief partner van de scholencampagne. Vanaf dit schooljaar vinden alle bioscoopvoorstellingen van de film Fataal in diverse Pathé-bioscopen plaats. Daarnaast kan de film in de klas via on-demand bekeken worden.  

Fataal werd in 2016 gemaakt door de destijds 19-jarige regisseur Jesse Bleekemolen. De film gaat over de rampzalige gevolgen van zinloos geweld. In samenwerking met de Landelijke Stichting Tegen Zinloos Geweld van MOED en het lieveheersbeestje ontwikkelden JSB Productions op basis van de film een lesmodule. Deze kunnen worden besteld via de website Met school naar Fataal.