André Hazes pakt eerste plaats in Album Top 100

vrijdag 05 oktober 2018 - 14:16

Het nieuwe album Anders van André Hazes komt deze week binnen op de eerste plaats in de GfK Dutch Album Top 100. Daarmee scoort Hazes junior in iets meer dan een jaar tijd zijn tweede nummer 1-notering in deze lijst.

Hazes senior had bijna 21 jaar nodig voor zijn tweede nummer 1-notering in de Nederlandse albumlijsten. Na het succes van Gewoon André uit 1981 – in oktober 1981 en januari 1982 twee keer een weekje op de eerste plaats in de albumlijst – duurde het tot september 2002 voordat papa Hazes met zijn album Strijdlustig pas zijn tweede nummer 1-notering in de Album Top 100 wist te behalen. 

Zoonlief André doet dat dus veel sneller. In mei 2017 kwam zijn vorige, met goud bekroonde album Wijzer eveneens binnen op de eerste plaats van de Album Top 100. Hazes wist die plek slechts één week vast te houden, waarna Lil’ Kleine hem van de koppositie verdreef. Afgelopen week werd Wijzer bekroond met een Buma Award voor meest succesvolle Nederlandstalige album.

Op Hazes’ derde soloplaat Anders staan twaalf liedjes die hij samen schreef met zijn vaste team, bestaande uit Edwin van Hoevelaak, Bram Koning en Marcel Fisser. In een aantal liedjes zingt Hazes over een donkere periode waarin hij tijdelijk had gebroken met zijn geliefde Monique Westenberg. Inmiddels is het stel weer bij elkaar. “Ik heb geschreven over de breuk waardoor ik mijn kind weinig zag en over mijn break,” vertelt Hazes. “Op Anders hanteer ik een andere muziekstijl maar de teksten zijn toch echt Hazes!”

Eind oktober treedt André Hazes drie keer op in een telkens uitverkocht Ahoy’ Rotterdam. Op 10 november staat hij in de Lotto Arena in België en op 11 december in de AFAS Live in Amsterdam.