Utrechtse winkel Swordfish & Friend stopt eind december

vrijdag 05 oktober 2018 - 13:32

De Utrechtse platenwinkel Swordfish & Friend zal eind december na ruim vier jaar zijn deuren sluiten. Hoewel het concept in de meeste opzichten groeide, kwamen eigenaren Marlein Parlevliet en Tessa Pals tot de conclusie dat ze de winkel niet winstgevend konden maken.

De winkel aan het  Oudkerkhof begon als een pop-up store en werd uiteindelijk ‘een vierjarig feest van kunst en muziek.’ Op hun Facebook-pagina schrijven Parlevliet en Pals: “Met de winkel wilden we een curator zijn in de wereld van kunst en muziek. Ons doel was om het plezier van het bouwen van een persoonlijke collectie te stimuleren en de barrière te verminderen om dit te doen. Binnen deze missie was het mogelijk om veel opkomende getalenteerde artiesten te presenteren tijdens meer dan 50 instore-sessies en artist talks. We willen graag iedereen bedanken die hun steentje heeft bijgedragen!”’

De winkel is een zij-project van de grotere onderneming Swordfish & Friend en zal zijn distributie- en productlabel voortzetten vanuit het hoofdkantoor in De Meern.

De opheffingsuitverkoop is inmiddels gestart. Artikelen worden verkocht met een korting van 15%. De winkel is nog geopend voor instores tijdens onder meer Popronde Utrecht 2018 en Le Guess Who?.