De games van het najaar (7): Soulcalibur VI

dinsdag 09 oktober 2018 - 12:54

Dit najaar staat voor Bandai Namco in het teken van twee grote releases. Een daarvan is het nieuwste deel in de klassieke serie Soulcalibur, waarmee een stap vooruit wordt gezet in de franchise.

Tijdens de E3 kondigde Bandai Namco Entertainment de releasedatum aan van Soulcalibur VI, een serie die sinds 1998 een wereldwijd succes is en debuteerde op bijna iedere denkbare console. Behalve om zijn graphics werd de serie geroemd om het uitgebreide combat-systeem en de vele wapens.

Met Soulcalibur VI zet de serie opnieuw een stap vooruit. Zo kent de game twee story modes (Chronicle of Souls en Libra Of Soul), een uitgebreide character creator, en online gameplay. In deze gamemode kunnen spelers hun eigen vechter creëren voordat zij de wereld doorkruisen om een nieuw kwaadaardig genie tegen te houden met het verzamelen van de Soul Edge-scherven.

Onderweg stuiten spelers op personages uit het hoofdverhaal en strijders die door de community gemaakt zijn. Deze personages zijn aan te passen met duizenden verschillende combinaties, zoals grootte, gezichtskenmerken, haarstijl, kleding, bepantsering en natuurlijk wapens en vechtstijl.

Salesmanager Daan Hermans: “Ik ben altijd fan van de serie geweest en blij dat die met dit deel terugkeert naar de bron. Dat gaat door veel fans gewaardeerd worden. Soulcalibur VI is voor hen gemaakt, en de beste fighter uit de serie.”

Vanaf leeftijd: 16
Uitgever: Bandai Namco Entertainment
Ontwikkelaar: Project Soul
Releasedatum: 19 oktober
Platform: PS4, Xbox One, pc