7 Tijdloze klassiekers van The Kinks gemastered voor iTunes/HD

dinsdag 27 maart 2018 - 15:24

The Kinks brengen speciale gemasterde digitale versies uit van 7 van hun baanbrekende albums; de eerste 5 albums en hun opus uit 1960 ‘Lola Versus Powerman And The Moneygoround, Part 1’ op 30 maart. De albums zijn opnieuw gemastered voor iTunes en komen via BMG beschikbaar op alle digitale platformen en streaming diensten.   

Deze serie van essentiële releases van een van de beste bands ooit wordt gekenmerkt door de buitengewone catalogus van liedjes van Ray Davies en de power pop gitaarsound van zijn broer Dave.  

Ray Davies is bijzonder blij met het resultaat van de remasters en vindt dat deze “bring out the original sound brilliantly”.


Deze releases bevatten de eerste 5 albums van The Kinks:

Kinks (1964) met ‘You Really Got Me’ en ‘Stop Your Sobbing’
Kinda Kinks (1965) met ‘Tired of Waiting for You’
The Kink Kontroversy (1965) met ‘Till the End of The Day’ en ‘Where Have All The Good Times Gone’
Face to Face (1966) met ‘Dandy’ en ‘Sunny Afternoon’
Something Else (1967) een van de beste Kinks platen met “David Watts’, ‘Death of A Clown’en ‘Waterloo Sunset’

Deze platen bevatten enkele van de beste liedjes ooit geschreven en toen The Kinks ‘Lola Versus Powerman And The Moneygoround, Part 1’ uitbrachten in 1970, bewees Ray Davies hiermee een van de beste songschrijvers van zijn en eigenlijk elke generatie te zijn. Hoogtepunten van dit essentiële album zijn ‘Get Back In Line’, ‘This Time Tomorrow’ and ‘Lola’. 


Het jaar erna in 1971schreef Ray de score voor de film ‘Percy’, met Hywel Bennett, Elke Sommer en Britt Ekland. Dit is album nummer 7 in de nieuw gemasterde serie.

Deze klassiekers zijn opnieuw gemastered voor iTunes (MFiT) en HD van de originele tapes door de internationaal gelouterde master engineers Andrew Sandoval en Tim Young in de Metropolis Studios te London. De opnames zijn geremastered voor een optimale luisterervaring via digitale formaten, zowel download als ook streaming.