Fresku en Blaudzun naar Sziget Festival 2018

donderdag 29 maart 2018 - 11:28

Sziget Festival dropt weer een flink aantal namen voor aankomende zomer – ditmaal voor de Europe Stage. Vanuit Nederland is de komst van rapper Fresku en singer-songwriter Blaudzun bevestigd. Onze zuiderburen brengen de Brusselaar Témé Tan naar het geliefde Europese podium. 
 
Het is de eerste keer dat Fresku te zien zal zijn op The Island of Freedom. Nadat de rapper in 2008 het nummer ‘Brief aan Kees’ uitbracht – gericht aan de baas van het nederhoplabel Top Notch, Kees de Koning – is hij niet meer weg te denken uit de Nederlandse hiphopscene. Met zijn alterego Gino Pietermaai en zijn one-man show ‘Welkom bij de Fresku Show’ schittert hij daarnaast regelmatig op Youtube én de planken als cabaretier en acteur.
 
Voor de Nederlandse singer-songwriter Blaudzun voelt het deze zomer als ‘thuiskomen’ in Boedapest; al in 2013 was hij te zien op Sziget Festival. Onder andere bekend van zijn hoge stemgeluid en de soundtrack van de film ‘Ventoux’ (dankzij zijn passie voor wielrennen), brengt Blaudzun in augustus zijn nieuwste albums ‘Jupiter – Part I en II’ naar Sziget’s Europe Stage.
 
Ieder jaar neemt de Europe Stage niet alleen in populariteit toe, maar ook in aantal vertegenwoordigde landen. Het is bij uitstek het podium om je nieuwe favoriete band te ontdekken, inmiddels zelfs van buiten de Europese landsgrenzen. Vandaag kondigt de organisatie 34 acts aan uit 24 verschillende landen, waaronder Témé Tan uit België, Tommy Cash uit Estland, Kettcar uit Duitsland, Smokey Joe & The Kid uit Frankrijk en Moonchild Sanelly uit Zuid-Afrika.

Tweede Sziget Express & festivaltickets
Doordat de festivaltrein van Amersfoort naar Boedapest in recordtempo is uitverkocht, is een tweede Sziget Express in de verkoop gegaan. Voor deze trein zijn enkel nog Zitplaatsen en Comfort Couchettes beschikbaar. Naast 7- en 5-Day Passes zijn er 3-Day tickets en dagkaarten voor Sziget Festival 2018 te koop via www.szigetfestival.nl