Releases mei DVD | Remain In Light 2018

dinsdag 03 april 2018 - 09:39
All The Money In The World DVD & BR RELEASE: 8 MEI 2018.

Oliemagnaat J.P. Getty (Christopher Plummer) is de rijkste man ter wereld. Wanneer in de zomer van 1973 zijn kleinzoon in Rome wordt ontvoerd door de Italiaanse maffia, eist men 17 miljoen dollar aan losgeld. De miljardair weiger echter ook maar één cent te betalen, waarna de familie het afgesneden oor van de jongen ontvangt. Wanhopig om haar zoon te redden alvorens hij verder in stukjes wordt gesneden, besluit zijn moeder Gail (Michelle Williams) om zelf te onderhandelen met de ontvoerders. Zelfs met de hulp van een ex-CIA-agent (Mark Wahlberg) zal Gail vindingrijk moeten zijn om zonder geld haar zoon te bevrijden.

Meester-cineast Ridley Scott (Alien, Blade Runner, Gladiator) tekent voor een episch kat-en-muisspel tussen de Getty-familie, de maffia en de sensatiebeluste paparazzi. Hij kan daarbijrekenen op een sterrencast, met onder anderen Michelle Williams (Shutter Island, Manchester by the Sea), Mark Wahlberg (The Departed) en Christopher Plummer (A Beautiful Mind, The Sound Of Music).

Regie: Ridley Scott
Cast: Mark Wahlberg Michelle Williams Christopher Plummer
Pers:
“En hoe spannend het verloop van de ontvoering ook mag zijn, het is vooral Getty's onwrikbare houding die blijft fascineren.” ★★★★ de Volkskrant
"Michelle Williams is grandioos" ★★★★ Algemeen Dagblad
★★★★ VPRO Cinema
"Bijzonder capabel opgebouwde thriller die van begin tot eind boeit" De Morgen
"Puike Plummer en een steengoeie Williams" HUMO
    “Meeslepend, spannend en verbijsterend” Het Parool
USP's:
Onder regie van grootmeester Ridley Scott (Gladiator, The Martian, Blade Runner)
Met sterrencast bestaande uit Michelle Williams, Mark Wahlberg en Christopher Plummer
Genomineerd voor een Academy Award en 3 Golden Globes
Gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de ontvoering van John Paul Getty
Box-office: 1.2M Benelux.
Vergelijkbare Titels: 
The Martian, American Hustle, The Councelor, American Gangster
Bekijk hier de trailer

The Leisure Seeker DVD RELEASE: 1 MEI 2018.

Ella en John besluiten de zorg van hun artsen en hun volwassen kinderen te ontvluchten. Hij is een verstrooide professor maar nog goed te been, zij is fragiel maar heeft veel pit. Aan boord van hun camper, de Leisure Seeker, trekken ze van Boston naar Key West. Ze beleven momenten van extase en angst en vinden hun passie voor het leven en de liefde terug tijdens deze reis vol verrassingen.

Regie: Paolo Virzì
Cast: Helen Mirren, Donald Sutherland, Kirsty Mitchell
Pers:
“Een prachtig simpele ode aan het leven” ★★★★ Trouw
“Humaan, geestig, confronterend, respectvol” ★★★★ Algemeen Dagblad
“Intelligente en sympathieke roadmovie” ★★★★ VPRO Cinema
“Mirren en Sutherland maken het mooi en intiem” ★★★ De Volkskrant
“Virzì houdt lach en traan goed in balans” ★★★ NRC Handelsblad
USP's:
Oscarwinnares Helen Mirren (The Queen) en Golden Globe-winnaar Donald Sutherland (JFK).
Naar de bestseller van Michael Zadoorian.
Van de regisseur van La Pazza Gioia, Il Capitale Umano.
Vergelijkbare Titels: 
The Best Exotic Marigold Hotel, 45 Years
Bekijk hier de trailer

Zie Mij Doen DVD RELEASE: 15 MEI 2018.

Mensen met een verstandelijke beperking worden vandaag de dag helaas nog altijd meewarig aangekeken. Maar zij hebben net zoals iedereen gevoelens en humeuren die kunnen botsen. Ze hebben hun eigen gedachten, verlangens en meningen; een eigen leven. In een poëtisch zwart-wit portret laten Nadine, Sofie, Sam, Quan, Mathias en Jessica ons in hun gedachten en emoties kijken.

Ze wonen samen in een zorgcentrum voor mensen met een mentale beperking. Sofie kan niet zoveel doen, maar wanneer ze iets leuk vindt (of niet) laat ze dat duidelijk merken. Mathias heeft een autismespectrumstoornis en hoewel het voor hem niet eenvoudig is om alle sociale interacties te begrijpen, maakt hij mensen gelukkig door hun verjaardag te onthouden. Nadine, die het syndroom van Down heeft, krijgt last van dementie. Sam uit zijn gevoelens met muziek. Quan werd geboren in China en hoopt er ooit terug te keren. En Jessica vindt het moeilijk om werk, paardrijden en een relatie te combineren. Droevig, boos, bang en blij. Terwijl ze hun gevoelens ontrafelen, leren ze ons over de wereld, en vooral: over onszelf. Kijken mag (maar liever niet staren)!

Regie: Klara Van Es
Pers:
"Wonderlijke en wondermooie documentaire, over alledaagse heldhaftigheid" FilmWard
USP's:
Diep humaan portret over mensen met een verstandelijke beperking.
Met muziek van Jef Neve.
Vergelijkbare Titels: 
Verdwaald in het geheugenpaleis
Bekijk hier de trailer

Earth: Een Onvergetelijke Dag DVD & BR RELEASE: 22 MEI 2018.

Earth: Een onvergetelijke dag is het langverwachte vervolg op de geprezen BBC-documentaire Earth uit 2007. De BBC neemt je gedurende één dag mee op een onvergetelijke reis over onze planeet en brengt bijzondere dieren op een unieke manier in beeld. De nieuwste camera- en filmtechnieken staan aan de basis van verbluffende beelden. Zo ben je onder meer getuige van een babypanda op zoek naar voedsel, van een luiaard op liefdespad en van een zebrajong dat wanhopig een rivier probeert over te steken. Ga mee op een eendaagse reis vol schoonheid in dit epos dat Moeder Aarde in het zonnetje zet.

Regie: Richard Dale, Peter Webber, Lixin Fan
Pers:
  “Deze bewoners van de Galapagoseilanden houden ons op het puntje van onze bioscoopstoel” 
★★★★ De Telegraaf
       “De beelden in het vervolg op Earth zijn overdonderend en vernieuwend als altijd” ★★★ de Volkskrant
  “Earth: Een Onvergetelijke Dag biedt een indrukwekkend staaltje filmtechniek, gevuld met werkelijk fantastische natuurbeelden.” Filmtotaal
        “Een verkwikkende dag op aarde” NRC NEXT / NRC Handelsblad
“Indrukwekkend” ★★★½ HUMO
“Bevat beelden die zelfs de koelste minnaar van het genre van de natuurdocumentaire niet onberoerd zullen laten” ★★★ De Standaard
USP's:
Met Nederlandse voice-over van Thom Hoffman en Vlaamse voice-over van Michaël Pas
Van de makers van de populaire BBC-serie ‘EARTH'
Vergelijkbare Titels: 
Earth, De Nieuwe Wildernis, Bears
Bekijk hier de trailer

24 Hours To Live DVD & BR RELEASE: 22 MEI 2018.

Travis Conrad (Ethan Hawke) is een ex-huurmoordenaar die nog éénmaal wordt teruggevraagd voor een gevaarlijke job. Wanneer hij tijdens deze gevaarlijke opdracht sterft, slagen de dokters van het geheim agentschap erin om hem kortstondig weer tot leven te wekken en zo cruciale informatie uit Travis los te krijgen. Travis beseft dat hij slechts 24 uur te leven heeft en besluit om in die tijd de dood van zijn vrouw en kindje te wreken. Maar dan kruist hij het pad van de Chinese superspionne die hem eerder doodde…

Regie: Brian Smrz
Cast: Ethan Hawke, Rutger Hauer
USP's:
Spannende roller coaster ride met Ethan Hawke en Rutger Hauer.
Vergelijkbare Titels: 
John Wick, Taken, The Mechanic
Bekijk hier de trailer

Wonder Wheel DVD RELEASE: 29 MEI 2018.

Wonder Wheel vertelt het verhaal van vier met elkaar verstrengelde levens te midden van de drukte in een pretpark op Coney Island, New York in de jaren 50: Ginny (Kate Winslet), een melancholische, nogal emotionele voormalig actrice, die inmiddels als serveerster in een visrestaurant werkt; Humpty (Jim Belushi), carrouselbediende en Ginnys onbehouwen echtgenoot; Mickey (Justin Timberlake), een jonge en knappe badmeester die ervan droomt toneelschrijver te worden en Carolina (Juno Temple), de van Humpty vervreemde dochter die zich voor gangsters schuilhoudt in het appartement van haar vader. Wonder Wheel is poëtisch gefilmd door Vittorio Storaro en is een krachtig en dramatisch verhaal over passie, geweld en verraad.

Regie: Woody Allen
Cast: Kate Winslet, Justin Timberlake, Juno Temple, Jim Belushi 
Pers:
"Melodrama, maar wel mooi melodrama" ★★★★ NRC /NRC Next
"Heerlijke rol Winslet" ★★★★ Trouw
"Zit vol opgekropte emoties die in de hoogste versnelling raken als de maffia ten tonele verschijnt." ★★★ AD
"Ziet er fenomenaal uit." ★★★ Het Parool
"Dit is de Allen die we voor het laatst aan het werk zagen in Blue Jasmine" ★★★★ De Filmkrant 
"Niemand schrijft zulke geestige dialogen als Allen" ★★★ De Standaard
"De 82-jarige regisseur Woody Allen imponeert visueel met een kermis in verval" ★★★ TVKrant
"Vreemd dat Winslet bij het uitdelen van de Oscarnominaties voor beste actrice over het hoofd werd gezien." ★★★ Humo
"Melodrama met de snedige touch van de meester, waar vooral Winslet mooie dingen mee doet" ★★★ Veronica Magazine
USP's:
Van Woody Allen met Kate Winslet & Justin Timberlake
Vergelijkbare Titels: 
Irrational Man, Blue Jasmine, Cafe Society
Bekijk hier de trailer

Médecin De Campagne
(ENKEL BESCHIKBAAR VOOR NEDERLAND) DVD RELEASE: 29 MEI 2018.

Jean-Pierre is een huisarts van de oude stempel met een drukke praktijk op het Franse platteland. Zeven dagen per week kunnen zijn patiënten op hem rekenen. Hij luistert, verzorgt, stelt gerust. Wanneer bij Jean-Pierre kanker wordt geconstateerd, is rustiger aan doen dan ook geen optie. Ondanks het feit dat Jean-Pierre tegensputtert, stuurt zijn arts een vervanger naar de praktijk. Nathalie is nog maar net begonnen als arts en niet gewend aan het dorpse leven. Ze wordt door Jean-Pierre dan ook behoorlijk op de proef gesteld. Maar Nathalie laat zich niet kennen en gaandeweg weet ze de harten van de dorpsbewoners voor zich te winnen. En dat van Jean-Pierre die niet anders kan dan toegeven dat ook hij vervangbaar is.
 
Médecin de campagne is een heerlijke tragikomedie van de Franse regisseur Thomas Lilti, die zelf ook huisarts is. Zijn ervaring maakt Médecin de campagne een oprecht en invoelbaar drama. De film wordt overal geprezen om zijn authenticiteit en het overtuigende acteerwerk van François Cluzet (IntouchablesLes petits mouchoirs), voor deze rol genomineerd voor een César, en Marianne Denicourt (La belle noiseuse). Médecin de campagne was in Frankrijk een echte publiekslieveling en één van de grootste filmhits van het afgelopen jaar.

Regie: Thomas Lilti
Cast: François Cluzet, Marianne Denicourt 
Pers:
“Authentiek” “Uitstekende vertolkingen van François Cluzet (Intouchables) en Marianne Denicourt (La belle noiseuse)” ★★★ Algemeen Dagblad
“Regisseur Thomas Lilti heeft zelf gewerkt als arts en dat zie je in de details” “Warm en ontroerend portret” ★★★NRC Handelsblad
“Het is best prettig toeven in die liefdevol geschetste wereld” ★★★ De Volkskrant
“Luchtig Frans drama” “Kleurrijke anekdotes” ★★★ Trouw
“Warmhartig beeld” “Prettig gemoedelijk sfeertje” ★★★ De Telegraaf
“Cluzet speelt overtuigend en bij vlagen ontroerend” “Een hommage aan de huisarts” Het Parool
USP's:
Met François Cluzet (Intouchables)
Eén van de grootste Franse filmhits van het afgelopen jaar.