Mark Lanegan voor exclusieve clubshow naar De Pul Uden

woensdag 25 april 2018 - 15:54

De Mark Lanegan Band komt op zaterdag 14 juli voor een exclusieve clubshow naar De Pul in Uden. De Amerikaanse zanger wordt door BBC omschreven als de ‘King of the collab’, voor zijn vele samenwerkingen met bands als Queens of the Stone Age, Layne Staley van Alice in Chains en Kurt Cobain.

Mark Lanegan tourt deze zomer met zijn band door Europa en geeft slechts één clubshow in Nederland en dat doet hij in de Brabantse Pul, in het jubileumjaar van een van de oudste zalen van Brabant. De Pul Uden bestaat in 2018 namelijk 50 jaar.

Mark Lanegan begon zijn carriere bij The Screaming Trees als frontman, maar werd vooral bekend door alle samenwerkingen. Met zijn diepe, doorrookte stem werd hij een veelgevraagd gastzanger. Zijn eerste samenwerking was direct met Kurt Cobain en Krist Novoselic, waarmee werd begonnen aan de opname voor een album vol bluescovers, dat uiteindelijk nooit is uitgekomen. 

Lanegan is te horen op vijf albums van Queens of the Stone Age, maar bracht ook soloalbums uit, zoals Bubblegum, waarvoor hij samenwerkte met PJ Harvey, Josh Homme, Duff McKagan, Izzy Stradlin, Chris Goss en Millionaire toetsenist Aldo Struyf.

Kaarten voor de Mark Lanegan Band zijn verkrijgbaar via Ticketmaster en kosten 28.25 euro inclusief servicekosten.