Nieuw album Twenty One Pilots 5 oktober verkrijgbaar

donderdag 09 augustus 2018 - 09:51
 Twenty One Pilots heeft vandaag het nieuwe nummer ‘Levitate’ uitgebracht, nadat zij - in aanloop naar hun langverwachte nieuwe album TRENCH (5 oktober) - eerder al Jumpsuit en  Nico And The Niners uitbrachten, Tegelijkertijd is de officiële videoclip van Levitate  beschikbaar via hun YouTube kanaal. Samen vormen deze videoclips een trilogie die bol staat van de symboliek en verborgen boodschappen. Bovendien heeft de band de gehele tracklist  voor het album bekend gemaakt en is het album nu officieel beschikbaar voor pre-order.

De videoclip van Levitate is wederom geregisseerd door Andrew Donoho, die al lange tijd met de band werkt. De video is de laatste van het driedelige verhaal dat met de clips van Jumpsuit  en Nico And The Niners werd gestart. Beide clips maakten grote impact en zijn inmiddels wereldwijd meer dan 33 miljoen keer bekeken.
    Het langverwachte album TRENCH verschijnt op 5 oktober en is vanaf vandaag beschikbaar voor pre-order. De band viert de release van het album met een indrukwekkende headline wereld tour (‘The Bandito Tour), welke op16 oktober van start gaat in Nashville. Op 12 maart speelt Twenty One Pilots in een volledig uitverkochte Ziggo Dome in Amsterdam.

De gehele tracklist voor TRENCH:
1.    Jumpsuit
2.    Levitate
3.    Morph
4.    My Blood
5.    Chlorine
6.    Smithereens
7.    Neon Gravestones
8.    The Hype
9.    Nico And The Niners
10.    Cut My Lip
11.    Bandito
12.    Pet Cheetah
13.    Legend
14.    Leave The City


TRENCH volgt debuutalbum Vessel (2013) en het veelgeprezen laatste album Blurryface (2015) op. Blurryface heeft inmiddels de platina status bereikt in Nederland en bestaat uit een reeks wereldwijde hitsingles, waaronderRide en het met Grammy Award® bekroonde Stressed Out. Stressed Out betekende de wereldwijde doorbraak voor Twenty One Pilots en is inmiddels 4x platina in Nederland. Hierop volgde de hit Heathens, tevens soundtrack bij de blockbuster Suicide Squad. Na een release-stilte van twee jaar is Twenty One Pilots terug voor het volgende hoofdstuk in hun imposante muzikale carrière.